Ekonomi

Sağlıklı, ucuz, güvenilir et ‘Halk-Eat’ üçüncü yılında

3 Yılda Halk Et Satış Noktalarında 1 milyon 84 bin 422 kilo et eseri satıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Antalyalıları uygun, sağlıklı ve kaliteli etle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Halk Et projesi üçüncü yılına giriyor. 11 Aralık 2019’da ilk şubesi hizmete açılan proje kapsamında 3 yılda 480 bin 773 vatandaşa 1084 ton 422 kg et ve et işleri satıldı.

Yerel kalkınma modelinin ilk adımı olarak 2019 yılında hayata geçirilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyalıları ekonomik, sağlıklı ve güvenli et ve et ürünleri ile tanıştıran Halk Et Projesi üçüncü yılını tamamladı. Halk Et ile Antalyalılar, doğrudan damızlıktan alıp, hijyenik ortamlarda kesimlere ayırarak ucuz ve sağlıklı et ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Kepez, Manavgat, Alanya ve Serik’teki mağazalarının yanı sıra seyyar satış tırıyla ilçeleri dolaşan Halk Et, piyasaya göre yüzde 25 daha uygun fiyatıyla vatandaşların gözdesi. Antalyalılar artan fiyatlar ile sofralarının et ihtiyacını karşılamak için Halk Et’i tercih ediyor. Üç yılda 480 bin 773 vatandaş Halk Et mağazalarını ziyaret ederek 1084 ton 422 kilo et ve et eseri satın aldı.

YERLİ ÜRETİCİDEN SATIN ALMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Etleri Projesi ile Antalya’daki hayvan yetiştiricilerine de destek veriyor. Halk Et Mağazalarında satılan etlerin elde edildiği büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ilk elden yerel üreticilerden satın alınmaktadır. Yerelden kalkınma vizyonu kapsamında Antalyalı hayvan üreticilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi, 3 yılda 1188 yetiştiriciden 8 bin 895 adet hayvan satın aldı.

HİJYEN KESİM

Halk Et Satış Noktalarında tüketime sunulan etler, hijyenik ve çağdaş bir ortamda güvenle tüketiciye ulaştırılmaktadır. Veteriner hekimler, beslenme mühendisleri ve uzmanlardan oluşan bir komite olan ANET tarafından yerel üreticilerden alınan hayvanlar, ANET’in kendi mezbahasında kesiliyor ve veteriner gözetiminde işleniyor.

VATANDAŞIN GÜZÜNÜ KIRMIZI PROJE

İlki 11 Aralık 2019’da Kepez İlçesi Zafer Mahallesi’nde hizmete açılan Halk Et Outlet Mağazasını üç yılda 214 bin 064 vatandaş ziyaret ederek 635 bin 912 kilogram et ürünü alışverişinde bulundu. Manavgat’ta 19 Şubat 2020’de açılan satış mağazasında 58 bin 50 kişi, 97 bin 946 kilo, 6 Mayıs 2020’de hizmete giren Alanya Halk Et Mağazası’nı ziyaret eden 70 bin 215 kişi 112 bin 039 ürün aldı. kilogram et. Serik’te 2 Ekim 2020’de hizmete açılan Halk Et Outlet’te 57 bin 167 vatandaşa 89 bin 547 kilo et ve et ürünü satışı yapıldı. Korkuteli, Elmalı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve ilçelerinde haftanın belirli günlerinde park edilen Halk Et Seyyar Dükkanı’ndan 11 Ocak 2021’den bu yana 148 bin 978 kg et eseri 81 bin 277 kişiye satıldı. Kaş.

HALK ET SATIŞ SAYISI (3 YILLIK)

Kepez Halk Et Lokantası (11 Aralık 2019-06 Aralık 2022)

214.064 kişi

635.912 kilo

Manavgat Halk Et Lokantası ( 19 Şubat 2020-06 Aralık 2022)

58.050 kişi

97.946 kilo

Alanya Halk Et Mağazası ( 6 Mayıs 2020-06.12.2022)

70.215 kişi

112.039 kilo

Serik Halk Et Lokantası ( 02 Ekim 2020- 06 Aralık 2022)

57.167 kişi

89.547 kilo

Seyyar Halk Et Satış Noktası ( 11 Ocak 2021-06 Aralık 2022)

81.277 kişi

148.978 kilo

Toplam

480.773 kişi
1.084,422 kg et ve et ürünleri satışı

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu